Blogiarkisto

17 helmikuuta 2014

So Swag, WOW, So Frostbite

Heipä hei te palleroiset siellä ruudun toisella puolella :DD
Kerrankin olisi tulossa ajoissa con-noottia, kun kaikki on vielä tuoreessa muistissa.
Conidarra ei ole vielä iskenyt, mutta sen verran voin sanoa että tuntui kyllä ihanalta nukkua omassa sängyssä, täysin pimeässä kämpässä viikonlopun jälkeen ja herätä yhdeksän jälkeen siihen kun poliisit tulevat noutamaan seinänaapuria..


Varoitus: Sisältää hyvin vähän kuvamateriaalia, paljon linkkejä muiden ihmisten blogeihin ja cossattavien hahmojen kuvii.


Perjantai:
Desucon Frostbite K18, 14.-16.2.2014. Jo itselleni tuttuun tapaan con-viikonloppu alkoi perjantaina Lahteen suuntautumisella ja suoraan lattiamajoitukseen. Mietinnässä oli käydä ostamassa lauantain Female Titan -cossiin sopiva peruukki, ja onneksi myyjälle kävi että siirsimme ostos/myyntiä lauantai aamupäiväksi. Itsellä Sibeliustalolla juokseminen seitsemän aikaan illalla tuntui vaan niin kovin rasittavalta :D
Sain viettää aikaa DRAMAtical Murder -pelin Noiz-cossaajan kanssa (sry, en muista nyt oikeaa nimeäsi ;w;) Kaupassa tuli käytyä hankkimassa ns. "päivällistä", koska olin syönyt joskus puol kahdentoista aikoihin. Ja tietenkin aamupala seuraavalle päivälle. Katsottiin siinä sitten Dmmd'n Clearin playthrought ja jotenki aloin ymmärtää kyseistä peliä, kun kaikki sitä ovat alkaneet hehkuttamaan ymym, ehkä minäkin sitten joskus :D

Lauantai:
Yöllä tuli nukuttua se perus 3-6 tuntia, tai lähinnä melkein torkkuessa ja melkein kuin painajaisia nähden, esim. Että menin myöhässä tapahtumapaikalle, cossi ei ollut päällä ja tapahtuma loppuisi jo lauantaina kello 3. Olin melko aikaisin liikkeellä, joskus yhdeksän jälkeen lähdin Kauppahalli Triolle, Memoa vastaan ja siinä jossain puol yhdentoista aikaan tallustelimme kaksin tapahtumapaikalle. Johtuen joko K18 asiasta, tai krapulasta tai jostain muusta, etupiha oli täysin tyhjä ja ikkunanläpi näki susilavalle, jossa oli sentään jonkin verran populaa. Omasta mielestä hieman haikeaa kun oli tottunut näkemään tapahtumapaikan aina niin täynnä kuin olla ja mahdollista niitä nuorempia kävijöitä.

Kaksi tuntia kesti vetää cossit päälle, elikkäs minä Shingeki no Kyojin Female Titan ja Memo DmmD Mizukina (casualimpi versio ja linkit aukeavat uuteen ikkunaan). Itsellä on vielä jonkin verran harjoiteltava FTn maskeerauksen kanssa ja etenkin kun ihomaali ja kankaalla oleva maali olivat erisävyisiä, niin niitä miksailla (suunnittelen jo tekeväni toisen, toimivamman version cossista).

Päivä meni melko nopeasti, lähinnä hengaillessa, tavatessa kameleita (ja jopa yksi jonka kanssa käytiin samaa ylä-astetta :DD) ja itkiessä sisäisesti kun SnK cossarit tuntuivat juoksevan karkuun (varmaan kun näkivät kuinka fail olin :DD)  Taidekujalta löytyi Christa ja Hanji jotka tyksivät <33, kuin myös Reiner jonka kanssa otettiin parikuva :DD

Paneeleissa, tai muissa keskusteluissa ei tullut oikein käytyä, elikkä lähinnä kierreltiin myyntipöytä salia, karaokessa, tanssimassa ja kaupassa käynnin jälkeen kuvasimme hetken aikaa toistemme cosseja ulkosalla (Gomen, Memo-kouhai etten osaa ottaa kuin heilahtaneita kuvia ;____; )

Illemmalla löysin Kimimaroa cossaavan toverini, jonka kanssa olimme aiemmin sopinut olla yhdessä lattiamajoituksessa. Siinä odotellessa että kello liikkuisi nopeammin, kohti seitsemää (jotta pääsisimme lattiamajoitukseen suoraan sisään, koska ollaan ovelia lahnoja) NIIN sieltä tupsahtikin ihanaisia, partaisia kääpiömiehiä Kili, Fili ja Ori (aka kirjaimellisia Orivesi-sempaita), viskasin takin pois päältäni ("karvaiset miehet saivat minut riisuutumaan") Olin ihan fiiliksissä kun viimein näin sempait, sillä aina ennen onnistunut skippaamaan heidät tapahtumissa.

Lattiamajoituksessa aika meni melko nopsaan ja yritettiin saada unta, mutta yö meni taas siinä 50-50% torkkuessa ja hereillä ollessa :DD

Sunnuntai:
Sunnuntai lähti käymään melko lagisissa tunnelmissa ja suurinpiirtein pakkaamisen merkeissä. Aluksi minun oli pitänyt cossata Sailor moonia sunnuntaina, mutta Punanaamion ihomaali oli niin tarttuvaa ja tehokasta etten ollut saanut sitä pestyä pois ihosta, (olisi varmaan pitänyt käyttää jotain rasvaa, mutta tyhmänä en ollut ottanut mukaan muutakuin nilkkojani varten sideharsoa, kun nilkat tykkäävät mennä paskoiksi tapahtumissa) joten FT peruukki vain päähän ja sunnuntai meni derppaillessa omana itsenään, Macikarpin syödessä päätäni. Siitä on tullut nyt virallinen con-piponi :DD
Sunnuntaina käytiin Kimimaron kanssa myyntipöydillä ja Taidekujalla ja niiden jälkeen katsomassa AMV-kisa, jossa oli nyt mukavasti K18 makua, lähimmäkseen edustettiin naisten etuuksia...

Kisan jälkeen läksinkin jo bussi-asemalle päin ja oma con-viikonloppu olikin siinä :DD

Rahattomuuden syylliset:
Tämän tiedon jälkeen voin sitten kertoa oman mielipiteeni ekasta K18 conista.. Pidän teitä jännityksestä ;D
Koska Yukiconin ostokset jäivät vähäiseksi, niin kyllä Frostbitessä osasin tuhlata rahaa kuin taivaalta tulee vettä.

Taidekujalta:
- Pahantekijä 1 (kaverille omistuskirjoituksella ja myrkytettyä marianne-karkkia XD)
- A4 printtejä (Madoka, SnK)
- Tarroja (Sailor moon, Dmmd)
- Ennustaja (Sailor moon - sellainen arvonta-ennustaja, et sanotaan numero, liikutetaan ja sitten valitaan väri joka kertoo joko tulevaisuutesi, minkälainen henkilö olet jne)
- Attack on Mameshiba korvikset (myynnissä oli myös tosi söpöt Caterpie korvikset, joihin ei ollut varaa ;w;)
- Yonkoman pään sisällä 2 (yey, sain suklaata sen lisäks :DD)

Myyntipöydät:
- Yaoita (I've seen it all 2 ja Crimson Spell 2)
- Mangaa ( SnK 10-11, Naruto 63)
- Figuureja (Kingdom hearts -secret box, Tiger & Bunny collection)
- Pientä sälää (Sailor moon ja Eren Jaeger avaimenperät, 3 kpl pinssejä ja kaverille Free! Iwatobi Swimming Club pussukka)
- Mustat kissankorvat <33 (ekan kerran koko cosplay-aikani historiassa ostin kissankorvat :DD)

Mielipide tapahtumasta:
Jos pitäisi kertoa frostbiteä vain muutamalla sanalla, se olisi: Ihan Ok.
Mutta tuo ei kerro lähinkään kaikkea sitä ajatusta jonka conista sain tapahtumapaikalla, saati mitä mietin ennakkoon.

Olen niitä ihmisiä jotka ovat siinä keskivaiheilla, kannattaako Frostbiteä pitää K18 conina, vaiko ei. Plussat ja miinukset menevät itselläni ristiin, ikäänkuin neutralisoiden toistensa vaikutukset. Kuitenkin, oli tilaa liikkua, ihmiset olivat asiallisia ja aina näin täydet pizzalaatikot ihmisillä, elikkäs tyhjät löysivät hyvin tiensä roskiksiin, samoin siellä ei ollut myöskään tyhjiä pocky-rasioita tai ramune pulloja. Portaissa tiedettiin kulkusuunta ja ihmiset väistivät jos se oli tarpeen. Suurin osa ihmisistä oli varmasti paneeleissa ja keskusteluissa, joka merkitsi aina sitä että myyntipöytä-salissa oli tilaa katsella kaikessa rauhassa eikä tarvinnut käyttää kyynerpäitä, tai pelätä että joku astuu varpaille kärsien fanityttö-kikseistä. Ihmisissä huomasi kohteliaat kuvauspyynnöt, kiitokset ja osa näytti jopa kuvansa jotka oli kuvannut. Oli myös mukava nähdä ihmisiä, joiden vaatetus oli aivan..no ''normaali'' ettei osaisi arvata että he pitävät myös animesta, ym cosplay genrestä, mikä taas nuorilla paistaa kilometrien päähän.

Itse kuulun heihin jotka lähinnä hengailevat tapahtumissa, käyvät ottamassa photoshoottia ja kiertelen kaikessa rauhassa. Minua kun ei ole luotu istumaan paneeleissa ja keskusteluissa. Ja vaikka internetissä olenkin paljon ja Frostissakin oli muutamia, mielenkiintoiselta vaikuttavia paneeleita, tiesin niiden olevan täynnä, tai sitten kaksi paneelia olivat samaan aikaan, joten en mennyt kumpaakaan. Kuulun myös niihin jotka haluaisivat halata ihmisiä, etenkin nyt viime viikonloppuna kun tapasin ihmisiä. Piti halata oikein hellävaroen etten pilaisi/sotkisi muiden hienoja cosseja ihomaalilla/cosplaysta lähtevällä tekstiilimaalilla (eli halusin mitätöidä mahkut että pilaisin toisten vaivalla tehdyt cossit)

Jotenkin jäin kaipaamaan kuitenkin niitä energisiä, pomppivia ja välillä hyvin ärsyttäviä nuoria cosplaygenreleisiä, jotka tasapainottavat tälläisten *köh* vanhusten oleskelua. Nuoremmat yleensä ottavat huomattavasti enemmän kuvia kaiken tasoisista cossaajista, kun välillä tuntuu että vanhempi popula ottaa melkein ''eliitti'' cossareista ja todella ammattitaitoisesti tehdyistä cosseista kuvia. (huom, tämä on vain oma mielipiteeni) Tai vanhemmat vain katsovat ja melkein kuin arvioivat muiden cosseja joskus melkein kuin nenänvarttaan pitkin, ja jopa cossaajan ruumiinrakennetta.
Frostissa jäin myös hieman kaipaamaan etuovien edessä olematonta conikansaa, sillä usean vuoden ajan olen nähnyt ulkona liputtomia cossaajia, jotka ovat olleet hengessä mukana.

Tällä hetkellä olen osan mielipiteeni ilmaissut, osa on vielä muhimassa, jotta osaisin kertoa sen oikealla tavalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti